Την αποστολή του πρώτου ταξί στο διάστημα σχεδιάζει η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία

0

Το πρώτο ταξί στο διάστημα σχεδιάζει η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία

Την πρόθεση της να στείλει το πρώτο ταξί στο διάστημα ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία, μετά την επιτυχημένη εκτόξευση ενός αυτοκινήτου Tesla από την αμερικανική εταιρεία Space X του Elon Musk.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Ψηφιακής και Διαστημικής Πολιτικής, Νίκος Παππάς αποκάλυψε το φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο και θα είναι το πρώτο μετά την εκτόξευση ελληνικού δορυφόρου πριν από ένα χρόνο.

«Στόχος μας είναι η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα που θα αποστείλει ταξιτζή στο διάστημα. Είναι ένα στοίχημα που μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπεθυμίζεται ότι πρόσφατα η εταιρεία SpaceX του Elon Musk έδειξε εικόνες από ένα αυτοκίνητο τύπου Tesla που μεταφέρθηκε στο διάστημα από πύραυλο της εταιρείας, με στόχο να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Το αυτοκίνητο Tesla που μεταφέρθηκε στο διάστημα από πύραυλο της SpaceX

Ένα Tesla εκτοξεύθηκε στο διάστημα από πύραυλο της SpaceX

Σύμφωνα με το υπουργείο, ειδική ομάδα της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με ομάδα του ΣΑΤΑ, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις τεράστιες γνώσεις των αυτοκινητιστών σε όλους τους τομείς.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου παραδέχθηκαν ότι το εγχείρημα ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς οι ταξιτζήδες της ερευνητικής ομάδας θέλουν το ειδικά διαμορφωμένο ταξί να έχει παράθυρο που κατεβαίνει για να βγάζουν τον αγκώνα, καθίσματα με κάλυμμα από χάντρες μασάζ, αντιβαρυτική ποτηροθήκη φραπέ, ενώ επιμένουν να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν άλλους αστροναύτες αν είναι στο δρόμο τους.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: