Τη σχέση μεταξύ ρατσισμού και μικροσκοπικού εγκεφάλου επιβεβαίωσαν επιστήμονες

0

Τη σχέση μεταξύ ρατσισμού και μικροσκοπικού εγκεφάλου επιβεβαίωσαν επιστήμονες

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν χθες επιστήμονες του πανεπιστημίου του Φέικινγκχαμ της Αγγλίας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη σχέση μεταξύ του μεγέθους του εγκεφάλου και των ρατσιστικών αντιλήψεων.

«Οι κλινικές δοκιμές επιβεβαίωσαν κάτι που υποπτευόμασταν εδώ και καιρό, ότι ο ρατσισμός συνδέεται άμεσα με τον υπερβολικά μικρό εγκέφαλο» λέει ο Δρ. Νόου, υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας που πραγματοποίησε την πολυετή έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε 9 από τις 10 περιπτώσεις ανθρώπων που εξέφραζαν ρατσιστικές απόψεις, το μέγεθος του εγκεφάλου έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς δεν μπορούσε να επεξεργαστεί ιδέες όπως την ισότητα ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, ταυτόχρονα με το να εκτελεί βασικές λειτουργίες όπως το να ρυθμίζει την αναπνοή ή την ομιλία.

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κυριολεκτικά δεν το χωράει ο νους τους, πως γίνεται όλοι οι άνθρωποι να είναι ίσοι» λέει.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, όσο πιο μικρός είναι ο εγκέφαλος, τόσο πιο πιθανό είναι ένα άτομο να χρησιμοποιεί φράσεις όπως π.χ. «δεν θέλω παιδάκια προσφύγων στα σχολεία μου.»

Οι επιστήμονες πάντως δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ότι αφορά τη δυνατότητα αντιμετώπισης του φαινομένου, καθώς όπως λένε φαίνεται να είναι μη θεραπεύσιμο.

«Φανταστείτε ότι προσπαθείτε να εξηγήσετε σε έναν μονοκύτταρο οργανισμό, π.χ. μια αμοιβάδα, γιατί πρέπει να εξελιχθεί. Καταρχάς δεν έχει αυτιά. Κατά δεύτερον όσες φορές και να της εξηγήσεις, είναι μάλλον απίθανο να καταλάβει.»

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: