Ανήσυχοι από την αύξηση της εγκληματικότητας είναι οι ληστές της χώρας

0
Ανήσυχοι με την αύξηση της εγκληματικότητας είναι οι ληστές της χώρας

Οι διαρρήκτες εκφράζουν ανοιχτά το φόβο τους για την αύξηση της εγκληματικότητας

Την ανησυχία τους για τη μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα εκφράζουν οι ληστές της χώρας. Σε αποκλειστική συνέντευξη που δέχτηκαν να δώσουν στο Βατράχι, κάποιοι από αυτούς μίλησαν για την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν και τους φόβους τους για το μέλλον.

«Η κατάσταση στο χώρο μας είναι τραγική. Δυστυχώς κυκλοφορεί πλέον μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων στην αγορά και τα θύματα δεν επαρκούν για όλους», λέει ο Μπάμπης Π., ο οποίος ασκεί το επάγγελμα του διαρρήκτη από τα 15 του.

«Προχτές κάναμε διάρρηξη στα γραφεία μιας εταιρείας και πέσαμε πάνω σε άλλους ληστές πού ήταν εκεί πριν από μας. Εντάξει, τα παιδιά έδειξαν κατανόηση, αλλά φανταστείτε να αγρίευαν τα πράγματα. Ένας άλλος συνάδελφος τις προάλλες που γυρνούσε από ληστεία, έπεσε θύμα ληστείας λίγα μέτρα από το σπίτι του. Ληστής να ληστεύει ληστή, πού ακούστηκε. Φοβόμαστε πλέον να κυκλοφορήσουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας» λέει.


«Ένας συνάδελφος τις προάλλες που γυρνούσε από ληστεία έπεσε θύμα ληστείας λίγα μέτρα από το σπίτι του.»


Ένας πρόσθετος παράγοντας αβεβαιότητας είναι η κρίση και τα μνημόνια. «Η σκληρή μνημονιακή πολιτική των εταίρων και ειδικά η επιμονή της Γερμανίας σε πολιτικές λιτότητας χωρίς αναπτυξιακή λογική έχει οδηγήσει το επάγγελμα μας σε μαρασμό. Πάνε οι παλιές καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ που ο κόσμος είχε μετρητά, γούνες, κοσμήματα. Μας τα έδιναν σχεδόν με χαρά» διηγείται με νοσταλγία.

«Τώρα ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Προχτές, πήγαμε να ληστέψουμε έναν κύριο στο σπίτι του και σηκώθηκε να μας βοηθήσει να ψάξουμε μήπως βρούμε τίποτα να το μοιραστούμε. Στο τέλος του δώσαμε εμείς ότι είχαμε πάνω μας. Δεν είμαστε και αναίσθητοι.»

Ο ίδιος εκφράζει την απαισιοδοξία του για το μέλλον. «Τι να κάνουμε; Να ζητήσουμε βοήθεια από την αστυνομία; Δεν μπορούμε, έχουν κι αυτοί τα προβλήματά τους. Ένσημα δεν έχουμε, αν δεν δουλέψουμε τι θα κάνουμε; Κλέφτες θα γίνουμε; Αφού είμαστε ήδη.»

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: