Γιάφκα με χιλιάδες καπάκια από τάπερ ανακάλυψαν αστυνομικοί

0
Γιάφκα με χιλιάδες καπάκια από τάπερ ανακάλυψαν αστυνομικοί

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν πάνω από πέντε χιλιάδες καπάκια τάπερ

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν αστυνομικοί της διεύθυνσης Οικιακών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που εισέβαλαν σε διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας, στο οποίο ανακάλυψαν χιλιάδες καπάκια από τάπερ.

Η παράξενη αυτή υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες πολιτών για ύποπτες κινήσεις ομάδας αγνώστων σε πολυκατοικία στο Παγκράτι, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας για το ενδεχόμενο να πρόκειται για γιάφκα τρομοκρατών.

Σε έφοδο που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κατάπληκτοι στο διαμέρισμα πάνω από πέντε χιλιάδες καπάκια τάπερ, τα οποία όπως εκτιμούν πιθανόν να έχουν κλαπεί από νοικοκυριά της περιοχής, με στόχο να πουληθούν στη συνέχεια στη μαύρη αγορά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ανακάλυψη της γιάφκας ρίχνει φως σε μία υπόθεση που επί χρόνια αποτελεί πονοκέφαλο για τις αρχές, καθώς υπολογίζεται ότι εξαφανίζονται πάνω από 20 χιλιάδες καπάκια το χρόνο κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Άγνωστος παραμένει επίσης ο αριθμός τέτοιων γιαφκών που υπάρχουν στη χώρα αφού, σύμφωνα με την αστυνομία, μάλλον πρόκειται για σπείρα με πανελλαδική δράση.

Πάντως οι αρχές εκτιμούν ότι θα είναι δύσκολη έως αδύνατη η επιστροφή των καπακιών στους ιδιοκτήτες τους καθώς δεν φέρουν αναγνωριστικά στοιχεία. Όπως λένε, ακόμα και αν επιστραφούν, πολλοί ιδιοκτήτες θα έχουν προβεί στην αντικατάσταση των τάπερ τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν τώρα με περισσευούμενα καπάκια.

Δείτε επίσης

 

Σχολιάστε