Ξεκινάνε τα αλκοτέστ σε πεζούς ενόψει των Χριστουγέννων

0
Στόχος της Αστυνομίας να αποφεύγονται ατυχήματα έξω από μπαρ

Στόχος της Αστυνομίας είναι να αποφεύγονται ατυχήματα έξω από μπαρ

Τη διενέργεια αλκοτέστ σε πεζούς έξω από μπαρ της Αθήνας ξεκινάει τις αμέσως επόμενες μέρες η Ελληνική Αστυνομία ενόψει των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και θα πραγματοποιηθεί αρχικά στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος του, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι η πρόληψη ατυχημάτων στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια της πόλης από θαμώνες που έχουν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.

«Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο άτομα που έχουν πιεί πολύ να πέφτουν πάνω σε άλλους θαμώνες με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα» δήλωσε ο υπεύθυνος της Αστυνομίας για το πρόγραμμα. «Με τα αλκοτεστ αυτά, στόχος μας είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο, ειδικά σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια του κέντρου όπου συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα.»

«Επίσης υπάρχει και το πρόβλημα της κοινής ησυχίας, αφού συχνά πεζοί που έχουν πιεί πολύ συνηθίζουν να τραγουδάνε δυνατά και παράφωνα γυρίζοντας σπίτι, προκαλώντας ενόχληση στους κατοίκους της περιοχής.»

Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους έχουν υπερβεί το όριο, και απλά θα καλείται ταξί για να τους μεταφέρει σπίτι τους.

Ωστόσο, όπως λένε, δεν αποκλείεται να υπάρξουν στο μέλλον, όπως χρηματικά πρόστιμα ή κατάσχεση του κινητού. «Αυτό, ώστε να μην κάνουν μεθυσμένα τηλεφωνήματα σε πρώην που μπορεί να αποβούν μοιραία» λένε οι υπεύθυνοι.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: