Έλληνας δημόσιος υπάλληλος στον τελικό του παγκόσμιου τουρνουά πασιέντζας

0
Το τουρνουά συγκεντρώνει τους κορυφαίους παίκτες κάθε χώρας

Το τουρνουά συγκεντρώνει τους κορυφαίους παίκτες κάθε χώρας

Σημαντική διάκριση για τη χώρα μας αποτελεί η συμμετοχή ενός Έλληνα στον τελικό του παγκόσμιου τουρνουά ηλεκτρονικής πασιέντζας που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στις ΗΠΑ.

Το τουρνουά, που διοργανώνεται κάθε χρόνο για τους πρωταθλητές του δημοφιλούς παιχνιδιού των Windows, έχει προσελκύσει τεράστιο αριθμό συμμετοχών απ’όλο τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα.

Στη φετινή διοργάνωση, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο κ. Κώστας Ταξίνης, υπάλληλος στην Πολεοδομία Αθηνών, ο οποίος κατόρθωσε να κερδίσει μια θέση στον τελικό δίνοντας σκληρή μάχη ανάμεσα σε τουλάχιστον 100.000 άλλους συμμετέχοντες στις προημιτελικές και ημιτελικές φάσεις.

Όπως μας είπε, προετοιμάζεται χρόνια γι’αυτή τη στιγμή. «Προπονούμαι τουλάχιστον ένα 6ωρο τη μέρα, χώρια οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας.»  Ο ίδιος κατέχει το ρεκόρ με 24 συνεχόμενα πρωταθλήματα στους Πανδημοσιακούς Αγώνες που διεξάγονται μεταξύ των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών από τότε που κυκλοφόρησε το παιχνίδι το 1990.

Το μυστικό του, όπως λέει, είναι ότι η προπόνηση του γινόταν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, στο θορυβώδες περιβάλλον της υπηρεσίας του, με εκατοντάδες πολίτες να του αποσπούν την προσοχή καθημερινά. «Ίσως αυτός είναι ο λόγος που κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ» μας είπε.

Όνειρο του, όπως λέει, είναι να δώσει τη σκυτάλη στο γιο του, που πρόσφατα διορίστηκε στην ίδια υπηρεσία. «Είμαι 45 χρονών τώρα και έχω κουραστεί. Του χρόνου παίρνω σύνταξη. Είναι καιρός να συνεχίσει αυτός την οικογενειακή παράδοση.»

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: