Απαντήσεις και σε greeklish θα μπορούν να δίνουν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες

0

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλαδικές του 2016, όπου αναμένεται να επιτραπεί για πρώτη φορά η χρήση greeklish στις εξετάσεις.

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, όπου αναμένεται να επιτραπεί για πρώτη φορά η χρήση greeklish.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γιαβρόγλου, το υπουργείο ήδη προωθεί μια σειρά ριζικών αλλαγών για την επόμενη εξεταστική περίοδο, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του συστήματος των εξετάσεων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, από την επόμενη χρονιά θα δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους, εφόσον το επιθυμούν, να απαντούν αποκλειστικά σε greeklish, μια κίνηση που, όπως λένε πηγές του υπουργείου, αναμένεται να απαλλάξει τους μαθητές από το άγχος της ορθογραφίας που εμποδίζει την έκφραση τους σε μαθήματα όπως η έκθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι βαθμολογητές ήδη λαμβάνουν εντατική εκπαίδευση ώστε να μπορούν να διαβάσουν αρχαία ελληνικά σε greeklish, τα οποία όπως λένε μοιάζουν άλλωστε αρκετά μεταξύ τους.

Μάλιστα, το υπουργείο μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο οι εξετάσεις να διεξάγονται αποκλειστικά μέσω τάμπλετ ή κινητού με οθόνη άνω των 5 ιντσών, με τα οποία είναι εξοικειωμένοι όλοι οι μαθητές.

«Έχουμε περιπτώσεις όπου τα παιδιά προσπαθούν με τα δάχτυλα να ζουμάρουν το χαρτί με τα θέματα. Οι εξετάσεις πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα» λένε συνεργάτες του υπουργού, προσθέτοντας ότι εξετάζεται επίσης οι υποψήφιοι να μπορούν να απαντούν με φατσούλες και stickers.

Τέλος, ένα νέο μάθημα κατεύθυνσης, αυτό της κατασκευής ονειροπαγίδων, αναμένεται να προστεθεί στην ύλη του Λυκείου από την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκεκριμένο μάθημα οι υποψήφιοι θα εξετάζονται με μουσική υπόκρουση τραγούδια του Γιάννη Χαρούλη.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: