Είδηση σοκ: Με ΕΝΦΙΑ χρεώθηκε ηλικιωμένος που έμεινε πολλή ώρα ακίνητος

0
Είδηση σοκ: Με ΕΝΦΙΑ χρεώθηκε ηλικιωμένος που έμεινε πολλή ώρα ακίνητος

«Αναγκαστήκαμε να μάθουμε παρκούρ για να μη φορολογηθούμε» λέει ο κ. Αγησίλαος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει ένα απίστευτο περιστατικό σε χωριό της Θεσσαλίας όπου ηλικιωμένος χρεώθηκε με ΕΝΦΙΑ για το χώρο έξω από το σπίτι του που περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Όπως λέει ο γιος του ηλικιωμένου, όταν μπήκε στο TAXISnet προκειμένου να δει το φόρο που έπρεπε να καταβάλλει ο πατέρας του, διαπίστωσε ότι ήταν προσαυξημένος κατά 20% σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Αμέσως έσπευσε στην ΔΟΥ της περιοχής, όπου οι αρμόδιοι του δήλωσαν ότι ο αυξημένος φόρος οφείλεται στο γεγονός ότι ο πατέρας του περνούσε πολλές ώρες έξω από το σπίτι του στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα τα συστήματα του ΥΠΟΙΚ να το καταλογίσουν ως ακίνητο.

«Όταν μου το είπαν έμεινα άφωνος» είπε ο νεαρός, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο πατέρας του περνούσε πολλές ώρες καθισμένος μπροστά στο σπίτι παίζοντας τάβλι ή μιλώντας με φίλους. Όπως λέει, δεν έχει πει τίποτα ακόμα στον πατέρα του, απλά τον μετακίνησε στο εσωτερικό του σπιτιού, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποια λύση στο θέμα.

Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στο μικρό χωριό όπου διαμένουν πολλοί ηλικιωμένοι, καθώς φοβούνται πλέον να μείνουν στο ίδιο σημείο με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, περνώντας από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη ή κάνοντας παρκούρ ώστε να μη φορολογηθούν.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: