Λεωφορείο για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα αυξημένα εισιτήρια παρουσίασε ο ΟΑΣΑ

0
Το λεωφορείο θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση mountain για τους δύσβατους δρόμους της ελληνικής επαρχίας

Το λεωφορείο θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση mountain για τους δύσβατους δρόμους της ελληνικής επαρχίας

Ένα νέο λεωφορείο για όσους πολίτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πρόσφατες αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς παρουσίασε σήμερα ο ΟΑΣΑ.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υφυπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Τάσος Ταστάνης, ανακοίνωσε ότι τα νέα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο στους δρόμους της Αθήνας και, στη συνέχεια, σε άλλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

«Σε συνεργασία με την κυβέρνηση, εγκαινιάζουμε ένα νέο λεωφορείο που απευθύνεται τόσο στους κοινωνικά αδύναμους όσο και τους φίλους της γυμναστικής». Όπως είπε, το λεωφορείο, που κινείται αποκλειστικά με πετάλια, έχει πολλά πλεονεκτήματα αφού θα πηγαίνει πιο γρήγορα αν οι επιβάτες του είναι νεαρής ηλικίας, βιάζονται να πάνε στη δουλειά ή όταν βρίσκεται σε κατηφόρα.

Έκπτωση 50% θα έχουν και όσοι κρέμονται από τον προαστιακό

Έκπτωση 50% θα έχουν και όσοι κρέμονται από τον προαστιακό

Παράλληλα το λεωφορείο θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση mountain για τους κακοτράχηλους δρόμους της ελληνικής επαρχίας.

Αντίστοιχες ενέργειες για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων ανακοίνωσε και ο ΟΣΕ, ο οποίος θα επιτρέψει σε επιβάτες του Προαστιακού να κρέμονται εξωτερικά από τα τρένα με έκπτωση 50%, αλλά και ο ΗΣΑΠ και το Μετρό που θα έχουν σε κάθε συρμό ένα εκπτωτικό βαγόνι, στο οποίο οι επιβάτες θα στοιβάζονται οριζόντια για εξοικονόμηση χώρου.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: