Ομάδα ακτιβιστών απελευθέρωσε δεκάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα από φυτώριο της Αθήνας

0
Οι ακτιβιστές απομάκρυναν δεκάδες δέντρα προκειμένου να τα ελευθερώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον

Οι ακτιβιστές απελευθέρωσαν δεκάδες δέντρα στο φυσικό τους περιβάλλον

Σε μία συντονισμένη δράση προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών οικολόγων, μέλη της οποίας εισέβαλαν χθες το απόγευμα σε φυτώριο της Αττικής, απ’όπου απήγαγαν δεκάδες έλατα προκειμένου να τα ελευθερώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, εξαγριωμένοι νεαροί μπήκαν στις 8 μ.μ. σε φυτώριο των βορείων προαστίων, όπου ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και τους δύο υπαλλήλους του, δένοντας τους με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Στη συνέχεια, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών φόρτωσαν δεκάδες δέντρα σε φορτηγό και έφυγαν με μέτρια ταχύτητα, παίρνοντας μάλιστα μαζί τους και το στολισμένο δέντρο που ήταν τοποθετημένο στην είσοδο.

Σε φυλλάδια που μοίρασε κατά την παραμονή της στο χώρο, η ομάδα αναφέρει ότι στόχος είναι να απελευθερώσει τα δέντρα στο πλησιέστερο δάσος, ώστε να ζήσουν ξανά ελεύθερα στη φύση.

Ωστόσο εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων όπως η Greenpeace προειδοποιούν ότι η κίνηση είναι πολύ πιθανό να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού τα νεαρά δέντρα που έχουν απομακρυνθεί από το φυσικό τους περιβάλλον ή έχουν γεννηθεί σε φυτώρια δεν έχουν την ικανότητα να επιβιώσουν μόνα τους και δεν γνωρίζουν πως να βρουν τροφή, ενώ πολύ συχνά δεν γίνονται αποδεκτά από τα άλλα δέντρα.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: