Με μουσική υπόκρουση τα «Καγκέλια» παρέλασαν οι μαθητές στον Ορχομενό Βοιωτίας

0
Οι μαθητές εξεπλάγησαν ευχάριστα ενώ κάποιοι απ αυτούς ήταν ήδη έτοιμοι για το πανηγύρι που ακολούθησε

Οι μαθητές εξεπλάγησαν ευχάριστα ενώ κάποιοι απ αυτούς ήταν ήδη έτοιμοι για το πανηγύρι που ακολούθησε

Αναστάτωση επικράτησε κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στον Ορχομενό Βοιωτίας, ιδιαίτερη πατρίδα της Γωγώς Τσαμπά, όταν από τεχνικό λάθος οι μαθητές αναγκάστηκαν να παρελάσουν με μουσική υπόκρουση το γνωστό λαϊκό τραγούδι «Τα Καγκέλια».

Όπως αναφέρει ανταποκριτής του περιοδικού «Πίστα και Δημοτικό Τραγούδι» που βρισκόταν στην πόλη για να καλύψει τοπικό πανηγύρι, γονείς και άλλοι πολίτες που είχαν προσέλθει να παρακολουθήσουν την παρέλαση ξαφνικά άκουσαν έκπληκτοι τα ηχεία του Δήμου να παίζουν το δημοφιλές λαϊκό τραγούδι αντί για τα καθιερωμένα εμβατήρια.

Ωστόσο, όπως λένε, καθώς η παρέλαση είχε ήδη ξεκινήσει ήταν αδύνατο να βρεθεί ο υπεύθυνος ήχου του Δήμου, με αποτέλεσμα η παρέλαση να συνεχιστεί κανονικά. «Μείναμε άφωνοι» είπε ένας γονιός. «Όταν ακούσαμε την Γωγώ να τραγουδάει, αρχικά νομίσαμε ότι ήταν μέρος της εκδήλωσης. Στα παιδιά όμως άρεσε και έτσι συνέχισαν να παρελαύνουν, άλλοτε με πιο γρήγορο και άλλοτε πιο αργό βηματισμό ώστε να συγχρονιστούν με το τραγούδι» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πηγές του Δήμου Ορχομενού, η ξαφνική αλλαγή οφείλεται σε τεχνικό λάθος του υπευθύνου ήχου, ο οποίος κατά λάθος έβαλε CD που προοριζόταν για το παραδοσιακό πανηγύρι αργότερα το βράδυ, στο οποίο ήταν επίσης υπεύθυνος για την μουσική.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το θέμα θεωρείται λήξαν, ενώ στο πανηγύρι που ακολούθησε αργότερα η Γωγώ Τσαμπά τίμησε την επέτειο διασκευάζοντας στρατιωτικά εμβατήρια.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: