Προβληματισμένοι οι αντιεξουσιαστές της Αθήνας καθώς λιγοστεύουν τα μέρη που μπορούν να εισβάλλουν

0

Προβληματισμένοι οι κουκουλοφόροι της Αθήνας καθώς λιγοστεύουν τα μέρη που μπορούν να εισβάλλουν

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των αντιεξουσιαστών της Αθήνας μετά τις πρόσφατες εισβολές τους σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης αφού, όπως λένε, αρχίζουν να λιγοστεύουν οι τοποθεσίες στις οποίες μπορούν να εισβάλουν.

Σε δηλώσεις του στο Βατράχι, ηγετικό στέλεχος γνωστής οργάνωσης που θέλησε να παραμείνει κουκουλωμένος, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ταξική πάλη σε μια πόλη όπως η Αθήνα.

«Η Αθήνα είναι μια μικρή πόλη. Σε πόσα μέρη να εισβάλεις; Έχουμε εισβάλλει σε σχολές, σε σπίτια πολιτικών, σε τράπεζες, σε ιδρύματα, σε μαγαζιά, σε ΜΜΕ, στα μέσα μεταφοράς, σε εκκλησίες, σχεδόν παντού. Κάποια στιγμή θα ξεμείνουμε» παραδέχεται, λέγοντας ότι η έλλειψη ικανοποιητικών στόχων αποτελεί πρόβλημα για το αντεξουσιαστικό κίνημα.

«Τις προάλλες από κεκτημένη ταχύτητα εισβάλαμε κατά λάθος σε ένα μίνι μάρκετ εδώ στη γειτονιά αλλά ντραπήκαμε τον άνθρωπο και αγοράσαμε μερικά κρουασάν και φύγαμε. Νομίζω αυτό τα λέει όλα».

Όπως λέει, το πρόβλημα έχει αρχίσει να γίνεται τόσο έντονο που κάποιοι σύντροφοί του σκέφτονται να κρεμάσουν τις κουκούλες τους. Άλλοι έχουν στραφεί στην τεχνολογία, κάνοντας καταλήψεις από το σπίτι μέσω ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, που τους επιτρέπει να εισβάλουν σε κτίρια σε άλλες πόλεις του κόσμου, μέσω ειδικού λογισμικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες, εναντίον στόχων που θα συμφωνηθούν από κοινού. Ωστόσο, οι οργανώσεις εκφράζουν την απαισιοδοξία τους.

«Έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες από την κυβέρνηση να μας φτιάξει ένα πάρκο αστικού πολέμου, όπου οι σύντροφοι θα μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά κάνοντας εισβολές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με πεδίο ρίψης μολότωφ και δανειστική βιβλιοθήκη με έργα του Μπακούνιν, αλλά ακόμα να πάρουμε απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.»

«Αλλά τι περιμένεις, δεν υπάρχει κράτος. Και το λέω εγώ που δε θέλω να υπάρχει κράτος.»

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: