Τρίτη, 16 Απριλίου

Εντοπίστηκε το συστατικό της ελληνικής άμμου που μετατρέπει τους Έλληνες σε πρωταθλητές τένις

0

Συμπτώματα σε όσους έχουν εκτεθεί σε υψηλές δόσεις της ουσίας είναι το σφίξιμο μυών χωρίς προφανή λόγο, η απότομη επιβράδυνση της εγκεφαλικής λειτουργίας και η επαναλαμβανόμενη χρήση της λέξης «σόρι»

Σημαντική ανακάλυψη από Έλληνες επιστήμονες αποτελεί ο εντοπισμός μιας ουσίας η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πλήττει όσους ασχολούνται με την αντισφαίριση παραλίας, δηλαδή τις γνωστές ρακέτες.

Σύμφωνα με την έρευνα, μια άγνωστη μέχρι τώρα ουσία βρέθηκε στην ελληνική άμμο, μετά από ανάλυση δειγμάτων από χιλιάδες ελληνικές παραλίες.

Η Καγκουρίνη-19, όπως ονομάζεται, θεωρείται ακόμα πιο επικίνδυνη από τον κορωνοϊό καθώς σε υψηλές συγκεντρώσεις προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας ισχυρές παρενέργειες σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί της.

«Χαρακτηριστικά συμπτώματα σε όσους έχουν εκτεθεί σε υψηλές δόσεις της ουσίας είναι η επιβράδυνση της εγκεφαλικής λειτουργίας»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, χαρακτηριστικά συμπτώματα σε όσους έχουν εκτεθεί σε υψηλές δόσεις της ουσίας είναι το σφίξιμο μυών χωρίς λόγο, η επιβράδυνση της εγκεφαλικής λειτουργίας και η επαναλαμβανόμενη χρήση της λέξης «σόρι».

Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο το θύμα έχει έντονες παραισθήσεις, όπως για παράδειγμα ότι είναι ο Τσιτισιπάς.

Σχετικό θέμα:  Μεγάλες ελπίδες για ελληνική διάκριση στα 100 μέτρα λόγω της συμμετοχής Έλληνα λουκουματζή στην ολυμπιακή ομάδα

Ιδιαίτερα ευάλωτοι στην ουσία φαίνονται να είναι οι άντρες ηλικίας 18-30 ετών με μικροσκοπικά μαγιό, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για συμπτώματα ακόμα και σε άντρες άνω των 50.

Τι πρέπει να κάνετε αν συναντήσετε φορέα 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι πολίτες υποπτεύονται ότι κάποιο άτομο έχει εκτεθεί σε υπερβολική δόση Καγκουρίνης-19, θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε επαφή μαζί τους και να καλούν άμεσα τις αρχές, ή να πετάνε μακριά τη μπάλα όσο γίνεται πιο μακριά ώστε να την κυνηγήσουν και να απομακρυνθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ταυτόχρονα, από την κυβέρνηση μελετάται η δημιουργία του προγράμματος Kangura όπως το αντίστοιχο Natura, το οποίο προβλέπει τη μεταφορά όλων των ρακετάδων  σε κάποιο ερημονήσι ώστε να αναπαράγονται εκεί, μακριά από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Δείτε επίσης