Λέανδρος Ρακιντζής: Με ενοχλεί που με μπερδεύουν με τον Μιχάλη

0
Μιχάλης Ρακιντζής (αριστερά) και Λέανδρος Ρακιτζής (δεξιά): Χωρισμένοι στη γέννα;

Μιχάλης Ρακιντζής (αριστερά) και Λέανδρος Ρακιτζής (δεξιά): Χωρισμένοι στη γέννα;

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στο Βατράχι,  ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής μας μίλησε για όλους και για όλα. Την πορεία του, τις προκλήσεις της δουλειάς του αλλά και για το μεγάλο του παράπονο, ότι ο κόσμος συχνά νομίζει ότι είναι ο δημοφιλής τραγουδιστής Μιχάλης Ρακιντζής.


Το Βατράχι: Κύριε Ρακιντζή, είστε ένα πρόσωπο με μακρά θητεία στην δημόσια ζωή του τόπου, με δύσκολο πολλές φορές έργο. Τι θα λέγατε ότι σας έχει πικράνει περισσότερο στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Ρακιντζής: Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία αυτή και να χαιρετίσω τους αναγνώστες σας, παρότι δε με βλέπουν αυτή τη στιγμή που τους χαιρετάω. Τώρα, σε ό,τι αφορά αυτό που με ρωτήσατε, θα έλεγα ότι σίγουρα αυτό που με πικραίνει περισσότερο είναι το γεγονός ότι ο κόσμος με μπερδεύει με τον τραγουδιστή Μιχάλη Ρακιντζή.

Το Βατράχι: Είναι αλήθεια ότι με τον σωστό ή και καθόλου φωτισμό μοιάζετε λίγο. Ωστόσο μπορείτε να μας περιγράψετε κάποια περιστατικά και πώς αυτό έχει δυσκολέψει το έργο σας;

Ρακιντζής: Κοιτάξτε. Συμβαίνει συνέχεια. Μπορεί ας πούμε να περπατάω στο δρόμο σκεπτόμενος το πως μπορεί να λυθεί οριστικά το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδα και να με σταματήσει κάποιος να μου ζητήσει αυτόγραφο ή να του τραγουδήσω τον Πουφ. Τις προάλλες ένας με ρώτησε αν θα ξανασυνεργαστώ με τον Ιαν Γκίλιαν. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το Βατράχι: Καταλαβαίνουμε. Σας αρέσει ωστόσο σαν καλλιτέχνης ο Μιχάλης Ρακιντζής;

Ρακιντζής: Τον Μιχάλη τον εκτιμώ πολύ. Έχει τεράστιο δισκογραφικό έργο. Πιστεύω μάλιστα ότι οι στίχοι του S.A.G.A.P.O, αν ποτέ γίνουν πλήρως κατανοητοί, ίσως να περιέχουν τη λύση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Συχνά, όταν θέλω να χαλαρώσω, μπορεί να βάλω να ακούσω μερικές από τις πολλές επιτυχίες του. Βέβαια στους συνεργάτες μου αυτό φαίνεται πολύ αστείο και γελάνε λέγοντας «ο Ρακιντζής ακούει Ρακιντζή», αλλά δε με πειράζει. Αν δεν με απασχολεί εκείνη τη στιγμή κάποιος επίορκος δημόσιος υπάλληλος, μπορει να γελάσω κι εγώ.

Το Βατράχι: Με τον Μιχάλη Ρακιντζή έχετε κάποια επικοινωνία; Έχετε μιλήσει;

Ρακιντζής: Ναι, και ξέρω ότι κι αυτός έχει παρόμοιο πρόβλημα, ότι συχνά τον σταματούν για να του καταγγείλουν κάποιο περιστατικό διαφθοράς ή να τον ρωτήσουν γιατί δεν προχωρούν οι διαθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο. Δεν ξέρω. Ίσως μια λύση θα ήταν να κάνουμε μια κοινή συνέντευξη τύπου, ώστε να μπορέσει επιτέλους ο κόσμος να μάθει να μας ξεχωρίζει.

Το Βατράχι: Σας ευχαριστούμε.

Ρακιντζής: Εγώ σας ευχαριστώ.

Το Βατράχι: Όχι, εμείς σας ευχαριστούμε.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: