Σε επιφυλακή οι κολοκυθοπαραγωγοί της χώρας ενόψει του Χαλογουίν

0
Εκατοντάδες κολοκυθοπαραγωγοι που μοιάζουν με Αμερικάνους αγρότες αλλά δεν είναι, βρίσκονται ήδη στην Αθήνα προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση

Εκατοντάδες κολοκυθοπαραγωγοι βρίσκονται ήδη στην Αθήνα προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση

Σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση και να διασφαλιστεί η ομαλή προμήθεια της αγοράς με κολοκύθες βρίσκονται οι Έλληνες παραγωγοί, ενόψει της μεγάλης γιορτής του Χαλογουίν.

«Είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε την αγορά με όσες κολοκύθες χρειαστεί ώστε να μην λείψει ούτε μία κολοκύθα από τους Έλληνες καταναλωτές, και να μπορέσουν να γιορτάσουν απρόσκοπτα την πατροπαράδοτη γιορτή του Χαλογούιν», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του συνδέσμου κολοκυθοπαραγωγών.

«Στην πραγματικότητα υπάρχουν μεγάλες ποσότητες διαθέσιμες οπότε παροτρύνουμε τους καταναλωτές να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή να προμηθευτούν τις κολοκύθες τους» είπε.

Το Χαλογουίν γιορτάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην ελληνική επαρχία, με πολλούς Έλληνες να ανταλλάσσουν εγκάρδιους χαιρετισμούς τη μέρα αυτή, ρωτώντας «είχες και εσύ στο χωριό σου Χαλογουίν;» όταν συναντιούνται. Σύμφωνα μάλιστα με μία εκδοχή, η γιορτή είναι ελληνική και προέρχεται από έναν σχετικά άγνωστο άγιο της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Λουίνιο ή Αη Λουίν (φωτό).

Ο Αη Λουίν

Ο Αη Λουίν

Πρόσφατα η παράδοση άρχισε να τιμάται και στην Αθήνα, με ειδικά χαλογουίν πάρτι και παραδοσιακά χαλογουινιάτικα εδέσματα.

Χαιρετισμό ενόψει του Χαλογουίν απηύθυναν γνωστές προσωπικότητες της χώρας όπως o Γιάννης Φλωρινιώτης.

«Το Χαλογουίν είναι ένας θεσμός που πιστεύω πρέπει να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής. «Εγώ γιορτάζω το Χαλογουίν εδώ και 20 περίπου χρόνια και μ’αρέσει τόσο πολύ που το γιορτάζω κάθε μέρα, όχι μόνο στις 31 Οκτωβρίου» είπε.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: