Τουριστικό σούπερ μάρκετ έδιωξε πελάτη που ήταν κανονικά ντυμένος

0
Αυξάνονται τα περιστατικά ενδυματολογικού ρατσισμού στα τουριστικά σούπερ μαρκετ

Αυξάνονται τα περιστατικά ενδυματολογικού ρατσισμού στα τουριστικά σούπερ μαρκετ της χώρας

Σε καταγγελία σε βάρος ενός σούπερ μάρκετ σε γνωστό τουριστικό θέρετρο προχώρησε ένας άντρας ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, τον έδιωξαν από το κατάστημα επειδή ήταν κανονικά ντυμένος.

Το περιστατικό, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, συνέβη όταν ο άνδρας πήγε σε γνωστό σούπερ μάρκετ της περιοχής προκειμένου να κάνει τα ψώνια του ντυμένος κανονικά, όπως το συνήθιζε.

«Δεν είχα προλάβει να ξεκινήσω τα ψώνια μου όταν με πλησίασε ο διευθυντής και μου είπε ευγενικά ότι πρέπει να φύγω» είπε ο άντρας σε δηλώσεις του μετά το περιστατικό. «Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε ότι είμαι υπερβολικά καλά ντυμένος και ότι αυτό μπορεί να ενοχλήσει τους άλλους πελάτες που ψωνίζουν φορώντας τα μαγιό τους, με σαγιονάρες ή με σορτσάκι χωρίς μπλούζα.

«Σκέφτηκα να κάνω φασαρία αλλά τρεις γυμνόστηθοι άντρες με κοιτούσαν απειλητικά και αναγκάστηκα να φύγω» είπε ταραγμένος.

Μετά από επικοινωνία με το σούπερ μάρκετ, ο διευθυντής του καταστήματος παραδέχτηκε το συμβάν, λέγοντας: «Δυστυχώς ο εν λόγω κύριος ήρθε ντυμένος, φορώντας ένα πόλο μπλουζάκι με καλοσιδερωμένη βερμούδα και κλειστά παπούτσια. Σεβόμαστε όλους τους πελάτες μας, αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι να τον παρακαλέσουμε να φύγει γιατί υπήρχε πιθανότητα να παραπονεθούν οι άλλοι πελάτες.»

«Θέλουμε οι πελάτες μας να αισθάνονται άνετα. Να κυκλοφορούν μέσα στο κατάστημα μας σχεδόν γυμνοί, όπως ήρθαν από την παραλία. Αν αφήσουμε έναν πελάτη να μπαίνει ντυμένος ευπρεπώς, πολύ σύντομα θα πρέπει να τους αφήσουμε όλους. Καταλαβαίνετε τι πρόβλημα θα δημιουργούσε» κατέληξε.

Ο άνδρας πάντως φαίνεται αποφασισμένος να μην αφήσει αναπάντητο τον ρατσισμό που έζησε και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε καταγγελίες για το φαινόμενο αυτό που μαστίζει τα ελληνικά θέρετρα, παρά τις παραινέσεις φίλων του να μπει κι αυτός γυμνόστηθος ή ακόμα και με στρινγκ στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να εξυπηρετηθεί.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε