Σημαντική μείωση κουτσών και στραβών στον Άγιο Παντελεήμονα καταγράφει έρευνα

0
Σημαντική μείωση κουτσών και στραβών στον Άγιο Παντελεήμονα καταγράφει έρευνα

Στην περιοχή κατοικούν πλέον μόνο δύο άτομα με ελαφρύ στραβισμό και μια γάτα που κουτσαίνει

Ραγδαία μείωση στον αριθμό κουτσών και στραβών συμπολιτών μας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα της Αθήνας καταγράφει νέα έρευνα που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την έρευνα, από τη δεκαετία του ’50 που η περιοχή γνώρισε μεγάλη άνθιση και ήταν γνωστή για τους κουτσούς και στραβούς που κατέκλυζαν τους δρόμους της, οι αριθμοί έχουν μειωθεί σημαντικά.

«Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί κάθετη πτώση στον αριθμό των ατόμων που κουτσαίνουν ή δεν βλέπουν καλά, ή που πάσχουν και από τα δύο ταυτόχρονα» λένε οι ερευνητές.

Όπως επισημαίνουν, νέες ιατρικές μέθοδοι έχουν οδηγήσει στη ραγδαία αυτή μείωση, με αποτέλεσμα στην περιοχή να ζουν σήμερα μόνο δυο άτομα που πάσχουν από ελαφρύ στραβισμό και μία γάτα που κουτσαίνει λίγο, ονόματι Χαρίκλεια.

Η είδηση πάντως έχει προβληματίσει τους Έλληνες γλωσσολόγους, αφού όπως λένε είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να πρέπει να καταργηθεί η έκφραση «όλοι κουτσοί-στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα» από τον κατάλογο των αποφθεγμάτων της χώρας καθώς, αν συνεχιστεί η κατάσταση, σε λίγο καιρό δεν θα ισχύει.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: