Ποιανού ιδέα ήταν να ψήνουμε Πέμπτη αναρωτιέται για ακόμα μια φορά η χώρα

0

Για ακόμα μια φορά αναρωτιέται η χώρα ποιανού ιδέα ήταν να ψήνουμε Πέμπτη

Την απορία ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει γιορτή με κρέατα και ψησίματα αλλά να είναι ημέρα Πέμπτη εξέφρασαν για ακόμα μία φορά οι πολίτες της χώρας σε έρευνα που πραγματοποίησε το Βατράχι ανήμερα της Τσικνοπέμπτης.

«Δηλαδή κάποιος είπε, οκ, θα τους δώσουμε μια μέρα που μπορούν να ψήσουν όσο κρέας θέλουν και να καλέσουν τους φίλους τους. Και ξέρεις ποια μέρα είναι τέλεια; Η Πέμπτη. Η Πέμπτη ρε φίλε.» λέει ένας πολίτης που συμμετείχε στην έρευνα.

«Κι εμείς ας πούμε που είμαστε στη δουλειά να κάνουμε τι ακριβώς; Να σκάψουμε ένα λάκκο στη μέση του γραφείου και να βάλουμε το κοκορέτσι; Να ψήνουμε παϊδάκια πάνω στο φωτοτυπικό;» δήλωσε έξαλλος ένας άλλος.

«Χάθηκε δηλαδή να το κάνουν Τσικνοσάββατο ή Τσικνοκυριακή; Ή έστω Τσικνοπαρασκευή να την κολλήσουμε στο σαββατοκύριακο;»

Παράπονα πάντως και με το γεγονός οτι η Τσικνοπέμπτη είναι κινητή γιορτή φαίνεται να έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων, αφού όπως λένε ακόμα κι αν δεν είναι στις δουλειές τους και μπορούν να ψήσουν, 9 στις 10 φορές πρέπει να αντιμετωπίσουν το ψοφόκρυο ή να δώσουν μάχη με την κακοκαιρία.

«Ωραία τα κανόνισαν οι πατέρες της Εκκλησίας. Αν έχει ωραίο καιρό είσαι τυχερός. Αλλιώς βγάζεις την ψησταριά μεσα στο καταχείμωνο, σε μαστιγώνει η βροχή ή τα 25 μποφόρ αέρας λες και είσαι Νορβηγός ψαράς, έχεις τον κλασικό παπάρα που σου λέει πώς να ανάψεις τη φωτιά, οι καλεσμένοι σου μοιάζουν σα να έχουν κάνει μπότοξ από το κρύο και όλοι κάθεστε γύρω από την ψησταριά προσπαθώντας να επιζήσετε. Ε, δε γίνεται δουλειά έτσι.»

Δείτε ακόμα: Γιατί λέγεται έτσι η Τσικνοπέμπτη

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: