Βαφτίσεις με ονόματα από το Game of Thrones θα επιτρέψει η Εκκλησία

0
Την έγκριση της για βαφτίσεις με ονόματα από το Game of Thrones έδωσε η Εκκλησία

Η ιστορική απόφαση ήταν αίτημα πολλών γονέων που είναι φίλοι της γνωστής σειράς

Την έγκριση της σε όσους γονείς επιθυμούν να βαφτίσουν τα παιδιά τους με ονόματα από τη γνωστή σειρά Game of Thrones έδωσε σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Η ιστορική, όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση θα επιτρέψει σε Έλληνες γονείς να δώσουν στα παιδιά τους ονόματα από τους αγαπημένους τους χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς. Σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε στις Μητροπόλεις της χώρας, επιτρέπεται η χρήση ονομάτων από τη σειρά, με την προϋπόθεση όμως να συνοδεύονται από τουλάχιστον ένα χριστιανικό όνομα.

Αφορμή για την απόφαση στάθηκε η περίπτωση ενός ζευγαριού από την Αττική, το οποίο πριν από λίγο καιρό υπέβαλλε αίτημα στην οικεία Μητρόπολη να βαφτίσει το ενός έτους κοριτσάκι του με το όνομα Ντενέρις.

Το αίτημα αρχικά απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να απευθυνθεί στην Αρχιεπισκοπή, η οποία μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αποφάνθηκε ότι το νήπιο μπορεί να βαφτιστεί με διπλό όνομα -ένα Ορθόδοξο και ένα Ταργκάριεν- ως Χρυσούλα Ντενέρις Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις μερίδας μητροπολιτών, οι οποίοι είναι ενοχλημένοι από το γεγονός ότι η σειρά έχει περισσότερη δράση και φανταστικούς χαρακτήρες από τα ευαγγέλια, ενώ υπενθύμισαν ότι ο Άγιος Γεώργιος «έδωσε τόσες μάχες κατά των δράκων.»

Ωστόσο την τελική απόφαση φαίνεται να έλαβε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος φέρεται να μη χάνει ούτε ένα επεισόδιο από τη σειρά, ενώ έχει απειλήσει με αφορισμό όποιον του κάνει σπόιλερ.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: