Το θαύμα της Αναλήψεως των Πινακίδων γιόρτασαν για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι της Αθήνας

0
Το θαύμα της επιστροφής των πινακίδων γιορτάζουν σήμερα οι Αθηναίοι

Το θαύμα συμβαίνει τρεις φορές το χρόνο πριν από τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές του Έθνους

Με κατάνυξη προσήλθαν σήμερα στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας οι οδηγοί της πρωτεύουσας, προκειμένου να βιώσουν και πάλι από κοντά το θαύμα της Αναλήψεως των Πινακίδων που συμβαίνει λίγο πριν από τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές του Έθνους.

Παρότι η γιορτή δεν είναι καταγεγραμμένη στο επίσημο εορτολόγιο της Εκκλησίας, γιορτάζεται από τους Αθηναίους πολίτες τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο: τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα Χριστούγεννα και τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.

«Πρόκειται για ένα αληθινό θαύμα. Τρεις φορές το χρόνο βλέπουμε τους ανθρώπινους νόμους να ωχριούν μπροστά στη θεία δύναμη του ιερού τετραήμερου» λένε οδηγοί που βρέθηκαν εκεί για να παραλάβουν ευλαβικά την πινακίδα του οχήματος τους.

«Μπορεί να παρανόμησα, αλλά το κράτος -μεγάλη η χάρη του- μου δίνει άφεση αμαρτιών και μπορώ να ξαναοδηγήσω για να πάω στο χωριό μου» είπε ένας άλλος οδηγός γεμάτος δέος και συγκίνηση.

Σύμφωνα με μια ανεπιβεβαίωτη εκδοχή, το θαύμα συνέβη πρώτη φορά στην εποχή του Ιησού, όταν εμφάνισε τις πινακίδες που είχε αφαιρέσει ο Πόντιος Πιλάτος από τα κάρα των Ιουδαίων, κι έτσι μπόρεσαν να μεταβούν στο γάμο στην Κανά της Γαλλιλαίας.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: