Βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο με καλλυντικά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη

0
Βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο με καλλυντικά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη

Το δεξαμενόπλοιο «Κλαρινονύφη του Θερμαϊκού» πραγματοποιούσε κρίσιμο ανεφοδιασμό της Θεσσαλονίκης με καλλυντικά

Με τεράστια οικολογική καταστροφή απειλείται το βόρειο Αιγαίο, μετά τη διαρροή χιλιάδων τόνων μάσκαρα και άλλων καλλυντικών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Οικολογική βόμβα για το βόρειο Αιγαίο αποτελεί διαρροή που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο δεξαμενόπλοιο «Κλαρινονύφη του Θερμαϊκού» το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε μεγάλες ποσότηες καλλυντικών στη συμπρωτεύουσα.

Όπως αναφέρουν οικολογικές οργανώσεις, από τη βύθιση του πλοίου λίγο έξω από τη Χαλκιδική έχουν διαρρεύσει χιλιάδες τόνοι μάσκαρα, αϊλάινερ και άλλων καλλυντικών τα οποία απειλούν θαλάσσια είδη, καθώς ήδη έχουν αναφερθεί γλάροι με πανέμορφες βλεφαρίδες και τσιπούρες με αισθησιακό smokey eye.

Το πλοίο είχε ως προορισμό του την πόλη της Θεσσαλονίκης, ο ανεφοδιασμός της οποίας με καλλυντικά θεωρείται κρίσιμος αυτή την εποχή λόγω Πάσχα, ενώ σύντομα θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται οι πρώτοι γάμοι και βαπτίσεις.

Κάτοικοι της Χαλκιδικής δήλωσαν πάντως ότι δεν τους ανησυχεί η βύθιση του πλοίου, καθώς η εμφάνιση μασκαροκηλίδων είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ όσοι ζουν κοντά στον Θερμαϊκό στην παραλία της Θεσσαλονίκης δήλωσαν ότι δεν μπορούν να δουν καμία διαφορά με το πώς ήταν πριν.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: