Έλληνας λουκουματζής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς του Ρίο

0
Οι Έλληνες λουκουματζήδες θεωρούνται ως ένα από τα ταχύτερα είδη πλανόδιων πωλητών στον κόσμο

Οι Έλληνες λουκουματζήδες θεωρούνται ως ένα από τα ταχύτερα είδη πλανόδιων πωλητών στον κόσμο

Μεγάλες πιθανότητες για την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των 100 μέτρων έχει η χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Ρίο, μετά την απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου να συμπεριλάβει στην ελληνική αποστολή έναν πλανόδιο πωλητή λουκουμάδων από παραλία της Αττικής.

Η απόφαση-έκπληξη ανακοινώθηκε κατά την άφιξη των αθλητών της ελληνικής αποστολής στη βραζιλιάνικη πόλη, λίγες μέρες πριν την έναρξη των Αγώνων.

«Όποιος έχει προσπαθήσει να προλάβει λουκουματζή σε ελληνική παραλία θα κατανοήσει την απόφαση αυτή. Κινούνται σαν τον άνεμο. Απορώ πως δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ανακοινώντας την συμμετοχή του Ζαχαρία Πασπαλίδη, πλανόδιου πωλητή λουκουμάδων σε ακτή της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα, Χουσείν Μπολτ, ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξη του ότι είχε παρακολουθήσει δεκάδες βίντεο από Έλληνες λουκουματζήδες, που όπως είπε τον βοήθησαν σημαντικά στην προετοιμασία του να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Η ομοσπονδία είχε εξετάσει και το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει στην αποστολή και μία ηλικιωμένη που προσπαθεί να προλάβει λεωφορείο, ωστόσο η συμμετοχή της απορρίφθηκε από τις αρμόδιες αρχές, καθώς θα έπρεπε να τοποθετηθεί λεωφορείο ή τρόλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο που να τρέχει μπροστά από τους αθλητές.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε