Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Έρευνα για τις αεροδυναμικές ιδιότητες των τούβλων ισχυρίζονται ότι έκαναν οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

0
Έρευνα για τις αεροδυναμικές ιδιότητες των τούβλων ισχυρίζονται ότι έκαναν οπαδοί

Σύμφωνα με την έρευνα, τα τούβλα έχουν μέτριο αεροδυναμικό συντελεστή

Επιστημονική έρευνα ισχυρίζονται ότι έκαναν οπαδοί πού θεάθηκαν να πετάνε τούβλα στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι οπαδοί ισχυρίζονται ότι η ρίψη τούβλων στα επεισόδια δεν αποτελούν πράξη ανεγκέφαλης βίας, όπως πολλοί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τα χθεσινά γεγονότα στο Βόλο, αλλά μέρος μεγαλύτερης επιστημονικής μελέτης που πραγματοποιούν εδώ και χρόνια για τις αεροδυναμικές ιδιότητες διαφόρων αντικειμένων, όπως τούβλα, κέρματα, καρέκλες και φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας.

Σχετικό θέμα:  Έτοιμος να προκαλέσει επεισόδια σε αγώνα μπάντμιντον δηλώνει χούλιγκαν

Όπως είπαν μάλιστα στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν, σύντομα αναμένεται να παρουσιάσουν το τελικό τους πόρισμα σε επιστημονικό συνέδριο.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, από τις μέχρι στιγμής έρευνες των φιλάθλων προκύπτει ότι τον καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή έχουν οι φωτοβολίδες, ενώ ακολουθούν τα κέρματα και τα τούβλα, τα οποία έχουν μέτρια αεροδυναμική, αλλά λόγω των τρυπών που διαθέτουν έχουν καλή πτητική ικανότητα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στην τελευταία θέση βρίσκονται τα καθίσματα των γηπέδων, τα οποία χρησιμεύουν μόνο για μικρής διάρκειας πτήσεις.

Δείτε επίσης