Πέμπτη, 25 Απριλίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Ποιητικός Μαραθώνιος της Αθήνας

0
Στη διοργάνωση συμμετείχαν ποιητές από όλη την Ελλάδα

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ποιητές από όλη την Ελλάδα

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ποιητών απ’όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα ο  Ποιητικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Ο νέος θεσμός, που διοργανώθηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Ποίησης, ένωσε για πρώτη φορά σώμα και πνεύμα, αφού συνδυάζει τη διαδρομή του μαραθωνίου της Αθήνας με την απαγγελία ποίησης.

«Πρόκειται για έναν θεσμό που ελπίζουμε να επαναλάβουμε κάθε χρόνο» είπε σε χαιρετισμό του προς τους μαραθωνοδρόμους-ποιητές ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων όπως η Αθήνα, οι ποιητές είναι αδικημένοι αφού οι πεζοί έχουν πάντα προτεραιότητα. Με το θεσμό αυτό, ελπίζουμε να τους δώσουμε την αναγνώριση που τους αξίζει.»

Σχετικό θέμα:  Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Οι συμμετέχοντες διένυσαν τρέχοντας τη διαδρομή απαγγέλοντας ποιήματα δικής τους έμπνευσης, ενώ θερμή ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου που κατέβηκε στους δρόμους να τους χειροκροτήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ποιητικό Μαραθώνιο συμμετείχε και ο βουλευτής-ποιητής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος απήγγειλε ποιήματα από τη συλλογή “Ασπρα Σταράκια, Μαύρα Σταράκια”, με αποτέλεσμα πολλοί από τους αγωνιζόμενους να επιταχύνουν απότομα, διανύοντας την απόσταση σε χρόνο ρεκόρ.

Σχετικά θέματα:

Δείτε επίσης