Σάββατο, 20 Απριλίου

Ο Μαρινάκης θα αποσύρει τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα αν δεν εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας

0
"Δεν είναι εκβιασμός, είναι εθνικό μου καθήκον" δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός

“Δεν είναι εκβιασμός, είναι εθνικό μου καθήκον” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Την πρόθεσή του να αποσύρει τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα αν δεν εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας εκμυστηρεύτηκε σε στενούς του συνεργάτες ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ενοχληθεί από την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το μείζον για τη χώρα ζήτημα και επειδή θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα τη σταθερότητα της εθνικής οικονομίας και την εμπέδωση της αξιοπιστίας της στο διεθνές πεδίο, επιθυμεί με αυτόν τον ακραίο τρόπο να θέσει τους πάντες -ειδικά τους εκλέκτορες- προ των ευθυνών τους.

“Δεν είναι εκβιασμός, είναι εθνικό μου καθήκον” ήταν η χαρακτηριστική φράση που απηύθηνε στους συνεργάτες του, οι οποίοι -είναι αλήθεια- σοκαρίστηκαν από την επιλογή του, εκφράζοντας μάλιστα σοβαρές επιφυλάξεις για τη χρησιμότητά της.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης τον ρώτησε χαρακτηριστικά “κι εγώ μετά με τι θα ασχολούμαι, πώς θα καταγγέλω τα διαιτητικά εγκλήματα εις βάρος μας;”, ενώ ο Κώστας Καραπαπάς αναρωτήθηκε χαμηλόφωνα “πώς θα κοιτάξω στα μάτια τους συναδέλφους μου, πώς θα συνεχίσω τον τίμιο αγώνα μου κατά των λεγόμενων αντικειμενικών δημοσιογράφων που μας σκάβουν καθημερινά το λάκο;”.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έδειξε να συμμερίζεται τις -εύλογες το δίχως άλλο- ανησυχίες των συνεργατών του, απλώς κλονίστηκε κάπως ακούγοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Βρέντζο να του λέει ότι πιθανή αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα θα ακυρώσει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η ΠΑΕ και προσωπικά ο πρόεδρός της για την εξυγίανση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και θα ανοίξει το δρόμο σε παράγοντες που έρχονται από το σκοτεινό παρελθόν για να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας με πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως στην ποδοσφαιρική -και όχι μόνο- μαφία.

Σχετικό θέμα:  Κατακόρυφη μείωση της βίας αναμένεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπαίνουν στα γήπεδα μόνο όσοι έχουν σκορ κάτω από τρία στο Wordle

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά αντιπαρήλθε, πάντως, το επιχείρημα του στενού του συνεργάτη, επικαλούμενος το εθνικό του χρέος ως επιχειρηματία-στυλοβάτη της εθνικής οικονομίας. “Τι είναι το πρωτάθλημα μπροστά στη σωτηρία της πατρίδας μας;”, ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια που χρησιμοποίησε, κάμπτοντας και τις τελευταίες αντιρρήσεις ή έστω επιφυλάξεις των στελεχών της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ.

Για τις προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα τον επαίνεσε για την επιλογή του και δεσμεύτηκε ότι σε ανταπόδοση θα παραβεί τις αρχές του και θα παρέμβει -για πρώτη και τελευταία φορά- στη δικαιοσύνη προειδοποιώντας όπως είπε χαρακτηριστικά “τον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια να μην κάνει μαλακίες γιατί τη γ***σε.”

Δείτε επίσης