Άθεοι εισέβαλαν σε μπαρ στη Γαλλία και δεν σκότωσαν κανέναν

0
Άθεοι εισέβαλλαν σε μπαρ στη Γαλλία και δεν σκότωσαν κανέναν

Εξωτερική εικόνα του μπαρ στο οποίο δεν συνέβη απολύτως τίποτα

Συγκλονισμένη είναι η διεθνής κοινή γνώμη από την είδηση ότι ομάδα που δεν πρόσκειται σε καμια θρησκεία εισέβαλε χτες το βράδυ σε μπαρ του Παρισιού, με αποτέλεσμα να μη χάσει τη ζωή του κανένας άνθρωπος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα άθρησκων αποτελούμενη από τρεις άντρες και τρεις γυναίκες μπήκε άοπλη σε μπαρ στο κέντρο της πόλης και, μη φωνάζοντας τίποτα, κινήθηκε καθόλου απειλητικά προς ένα τραπέζι. Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας, χωρίς να σκοτώσουν κανέναν, κάθησαν να απολαύσουν ένα ποτό.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι περίπου μία ώρα αργότερα τα μέλη της ομάδας σηκώθηκαν από το τραπέζι και, αφού πρώτα δεν πήραν κανέναν όμηρο, εγκατέλειψαν το μπαρ και επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο με το οποίο απομακρύνθηκαν με μέτρια ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα που δεν ακολουθούν καμιά θρησκεία έχουν δράσει με αυτόν τον τρόπο, ενώ προειδοποίησαν ότι είναι πιθανό γεγονότα όπως αυτά να ξανασυμβούν στο μέλλον.

Από τη συντακτική ομάδα: Προβληματιστήκαμε αρκετά για το αν θα έπρεπε να γράψουμε «είδηση» για τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι. Η σάτιρα, όταν αφορά το θάνατο και τον ανθρώπινο πόνο, όχι μόνο στο Παρίσι αλλά οπουδήποτε, δεν είναι εύκολο πράγμα. Σκεφτήκαμε λοιπόν να γράψουμε μία «αντι-είδηση» την οποία δεν θα βλέπατε ποτέ σε κανένα ειδησεογραφικό μέσο. Φυσικά θα ήταν υπεραπλούστευση να υπονοήσει κανείς ότι δεν υπάρχουν ή δεν υπήρξαν διαταραγμένοι άνθρωποι ικανοί να διαπράξουν τέτοια φρικτά εγκλήματα εναντίον αθώων χωρίς να ακολουθούν κάποια θρησκεία. Όμως για μας, βασική αποστολή της σάτιρας είναι να στέκεται απέναντι στη μισαλλοδοξία. Και η θρησκεία, έστω παρερμηνευμένη, μπορεί να αποτελέσει και έχει αποτελέσει όχημα για αυτή τη μισαλλοδοξία. Καταναλώστε υπεύθυνα.

 

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: