Έκτακτο: Επίθεση εναντίον στόχων στα σύνορα της Τουρκίας πραγματοποίησε μόνος του ο Βλαντιμίρ Πούτιν

0
Επίθεση εναντίον στόχων στα σύνορα της Τουρκίας πραγματοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος ηγήθηκε προσωπικά ενός σμήνους πυραύλων Κρουζ

Προσωπική απάντηση στην κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία έδωσε αργά το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ηγήθηκε ενός σμήνους πυραύλων που έπληξαν στόχους στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν από το πρωί σε έκτακτη συνεδρίαση με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων όταν αποχώρησε αιφνιδιαστικά από την αίθουσα και, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο του, έφυγε με μεγάλη ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λίγο αργότερα, πιλότοι της ρωσικής αεροπορίας ανέφεραν ότι είδαν τον Πούτιν να ηγείται ενός σμήνους πυραύλων Κρούζ, οι οποίοι έπληξαν στόχους εντός του τουρκικού εδάφους, ενώ ο ίδιος πραγματοποιούσε κύκλους πάνω από την περιοχή.

Από την επίθεση καταστράφηκε ολοσχερώς ένα εργοστάσιο παραγωγής μπακλαβά, ενώ έχασαν τη ζωή τους γύρω στα 200 πρόβατα και μία κατσίκα συριακής καταγωγής ονόματι Αϊσέ. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

Στρατιωτικοί αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι η μονομερής αυτή ενέργεια του Ρώσου προέδρου θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη άυξηση της έντασης με την Τουρκία, ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε γενικευμένη σύρραξη, αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιήσει την απειλή του να διακόψει την παροχή ρώσικης σαλάτας στην περιοχή.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: