Καταγωγή από το Μαρκόπουλο Αττικής φέρεται να έχει η αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μάρκλ

0

Καταγωγή από το Μαρκόπουλο Αττικής φέρεται να έχει η αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μάρκλ

Ελληνικές ρίζες, και μάλιστα από περιοχή της Αττικής, φέρεται να έχει η σύντροφος και μέλλουσα σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι της Αγγλίας, Μέγκαν Μάρκλ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του Το Βατράχι.

Όπως υποστηρίζει η ληξίαρχος του Δήμου Μαρκοπούλου, κ. Λόλα Στεφανή, το πραγματικό όνομα της συντρόφου του Βρετανού πρίγκιπα είναι Μαγδαληνή Μαρκοπουλιώτη, με καταγωγή από την περιοχή όπου έζησε ο προπάππος της, Γιάννης Μαρκοπουλιώτης, πριν η οικογένεια μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1912.

Σύμφωνα με την ίδια, την εποχή εκείνη ήταν συνηθισμένη η χρήση του τόπου καταγωγής σαν επίθετο, αλλά η οικογένεια πιθανόν να συντόμευσε το Μαρκοπουλιώτη σε Μαρκλ κατά την άφιξη της στις ΗΠΑ.

«Οι Μαρκοπουλιωταίοι ήταν γνωστή οικογένεια της περιοχής και μάλιστα ο παππούς της λεγόταν και αυτός Χάρης. Δεν έχω αμφιβολία πως πρόκειται για την ίδια οικογένεια» επισημαίνει η κ. Στεφανή.

Ωστόσο, Έλληνες ειδικοί που έψαξαν το γενεαλογικό δέντρο της ηθοποιού απορρίπτουν την εκδοχή αυτή και υποστηρίζουν ότι το επώνυμο της μελλοντικής συζύγου του πρίγκιπα Χάρι προέρχεται από το όνομα Μαρκουλάκης, με ενδεχόμενο έτσι να έχει μακρινή συγγένεια με τον γνωστό ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι και ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ είναι ελληνικής καταγωγής, ο οποίος ωστόσο έλαβε βρετανική υπηκοότητα το 1939, αλλάζοντας το όνομα του από Φίλιππος της Ελλάδος σε Φίλιπ της Αγγλίας.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: