Κρίση στη Β. Κορέα: Στρατηγοί καταρρέουν από το βάρος των μεταλλίων

0
Κρίση στη Β. Κορέα: Στρατηγός κατέρρευσε από το βάρος των μεταλλίων

Η στιγμή που υψηλόβαθμος στρατηγός της χώρας καταρρέει κατά τη διάρκεια πρόσφατης παρέλασης

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα μετά από αποκαλύψεις ότι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί της χώρας καταρρέουν από το βάρος των μεταλλίων που αναγκάζονται να φοράνε στις στολές τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, στρατηγός του βορειοκορεατικού στρατού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης παρέλασης που είχε ως στόχο να επιδείξει την στρατιωτική ισχύ της χώρας απέναντι στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το φαινόμενο τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας στην ασιατική χώρα καθώς όλο και περισσότεροι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί φαίνεται να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο βάρος των μεταλλίων που τους απονέμει το καθεστώς, με αποτέλεσμα να γέρνουν επικίνδυνα και σε κάποιες περιπτώσεις να πέφτουν προς τα μπροστά στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Το συμβάν φέρεται να έχει εξοργίσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος διέταξε τους στρατηγούς του να φοράνε μετάλλια και στην πλάτη, ώστε να λειτουργούν σαν αντίβαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βορειοκορεατικό καθεστώς οξύνει συνεχώς τη στάση του έναντι των ΗΠΑ, πραγματοποιώντας νέα εκτόξευση πυραύλου πριν από μερικές μέρες. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη επιτυχημένη εκτόξευση μετά από σειρά αποτυχημένων προσπαθειών, και κυρίως μετά από απειλή του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι θα αρχίσει να εκτοξεύει επιστήμονες, αν δεν λύνονταν τα τεχνικά προβλήματα που εμφάνιζαν οι πύραυλοι.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: