Οριακή επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό 99%

0

Οριακή επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό 99%

Την οριακή επανεκλογή του απερχόμενου Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με ποσοστό που με δυσκολία άγγιξε το 99% ανακοίνωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πέντε λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο απερχόμενος και επόμενος Ρώσος πρόεδρος απέσπασε το ιστορικό χαμηλό ποσοστό του 99%, το οποίο είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με προηγούμενες εκλογές, όπου ο Πούτιν έλαβε το 120%, το 180% και το 300% των ψήφων.

Όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές, το γεγονός αυτό θέτει σε αμφισβήτηση το αν ο Ρώσος πρόεδρος θα παραμείνει στην εξουσία μετά το 2060.

Όπως τονίζουν μάλιστα, το ποσοστό αυτό θα έπρεπε να είναι υψηλότερο, καθώς οι αντίπαλοι του Ρώσου προέδρου παραδοσιακά παθαίνουν μυστηριώδη ατυχήματα λίγο πριν τις εκλογές. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, η δημοτικότητα του Πούτιν πιθανόν να έχει πληγεί καθώς έχει καιρό να εμφανιστεί σε φωτογραφίες να παλεύει με αρκούδα.

Την επανεκλογή πάντως του Ρώσου προέδρου χαιρέτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όπως είναι γνωστό μοιράζεται την αγάπη του Πούτιν για τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ελευθερία του λόγου, και ο οποίος φέρεται να έχει γυμνόστηθη φωτογραφία του Ρώσου προέδρου στην κρεβατοκάμαρα του.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: