Τετάρτη, 17 Απριλίου

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε επιστημονικό συνέδριο με θέμα γιατί η θάλασσα είναι κρύα στην αρχή αλλά μετά τη συνηθίζεις

0

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε το εικοστό επιστημονικό συνέδριο με θέμα γιατί η θάλασσα είναι κρύα στην αρχή αλλά μετά τη συνηθίζεις

Χωρίς ουσιαστικό συμπέρασμα έληξε για ακόμα μία φορά πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο με θέμα το γιατί η θάλασσα είναι κρύα στην αρχή αλλά μετά τη συνηθίζεις που διεξήχθηκε στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών της Αθήνας.

Το συνέδριο, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει ειδικούς απ’όλες τις επιστήμες, απασχόλησε για ακόμα μία φορά το φαινόμενο που περιγράφουν χιλιάδες Έλληνες, δηλαδή ότι όταν μπαίνουν στη θάλασσα στην αρχή κρυώνουν αλλά μετά από λίγο δεν κρυώνουν.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν έχουμε καταφέρει να εξηγήσουμε» λέει ο καθηγητής Υδροθερμολογίας του ΕΜΠ, Φρίξος Παγώνης.

«Ξέρουμε όμως ότι συνδέεται με τη λεγόμενη υδρόσταση, δηλαδή τη συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι να στέκονται μέχρι τα γόνατα στη θάλασσα σαν τον Κωνσταντάρα και να κοιτάζουν γύρω τους για 15 με 20 λεπτά πριν αποφασίσουν να βουτήξουν» επισημαίνει.

Σχετικό θέμα:  Αιφνιδιασμένοι οι Έλληνες που το καλοκαίρι κάνει ζέστη

Εντονότερο το φαινόμενο σε μεγαλύτερη ηλικία

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φαινόμενο αυτό γίνεται εντονότερο όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει, ενώ στους πολύ ηλικιωμένους που λέγονται Αγησίλαος ή Χαρίκλεια το ποσοστό αγγίζει το 99%.

Από το συνέδριο πάντως προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως για παράδειγμα ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για μπάνια, γιατί τα παιδιά που λέγονται Θανασάκης δεν πρέπει να πηγαίνουν στα βαθιά, ποια είναι η ακριβής χωρητικότητα ενός ελληνικού τάπερ, και τέλος αν οι άνθρωποι που στέκονται σκεφτικοί μέσα στη θάλασσα είναι όντως σκεφτικοί ή απλά κάνουν την ανάγκη τους.

Δείτε επίσης