Τρίτη, 23 Απριλίου

Μόνο μέχρι τα 2 μποφόρ μπορεί να παραμείνει όρθιος ο Νεϊμάρ, επιβεβαιώνουν επιστήμονες

0
Μόνο μέχρι τα 2 μποφόρ μπορεί να παραμείνει όρθιος ο Νεϊμάρ, επιβεβαιώνουν επιστήμονες

Ο διεθνής άσσος έχει χαρακτηριστεί ως ο «Βραζιλιάνος Καραγκούνης»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστήμονες οι οποίοι προειδοποιούν ότι ακόμα και ένα ελαφρύ αεράκι είναι πλέον σε θέση να ρίξει τον διάσημο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, Νεϊμάρ Τζούνιορ.

«Λαμβάνοντας υπόψιν την ταχύτητα του ανέμου στα ματς που συμμετέχει, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η μέγιστη ταχύτητα ανέμου που μπορεί να μείνει όρθιος ο Νεϊμάρ είναι τα 2 μποφόρ» λέει ο επικεφαλής της ομάδας που μελέτησε τον Βραζιλιάνο διεθνή.

Σε ανακοίνωση της, η FIFA δήλωσε ότι μελετά το ενδεχόμενο να θεσπίσει απαγορευτικό απόπλου του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή από τα αποδυτήρια, σε περίπτωση που φυσάνε άνεμοι πάνω από 2 μποφόρ στο γήπεδο.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ακόμα και το ρεύμα αέρα που δημιουργείται όταν βγάζει ο διαιτητής απότομα κόκκινη κάρτα είναι σε θέση να κάνει τον διάσημο επιθετικό να χάσει την ισορροπία του.

Σχετικό θέμα:  Έτοιμος να προκαλέσει επεισόδια σε αγώνα μπάντμιντον δηλώνει χούλιγκαν

Παράλληλα υποστηρίζουν ότι ο διεθνής άσσος, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως τον “βραζιλιάνο Καραγκούνη” κινδυνεύει να πέσει και από άλλους παράγοντες, όπως ένα άγριο κοίταγμα ή το χτύπημα των φτερών μιας πεταλούδας έξω από το γήπεδο.

«Ο Νειμάρ είναι σαν τον πύργο της Πίζα, μπορεί ας πούμε να είναι τώρα όρθιος, αλλά και να πέσει από στιγμή σε στιγμή.»

Οι ίδιοι επισημαίνουν πάντως ότι οι κολοτούμπες του βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή ίσως να κρύβουν το μυστικό για την παραγωγή μιας νέας μορφής ενέργειας, και τόνισαν ότι μελετούν το ενδεχόμενο να τον τοποθετήσουν σε διάδρομο όπου θα μπορεί να κυλιέται συνέχεια.

Δείτε επίσης